Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chceme lepší appku a více potravin v naší FÉR databázi, sami na to však už nestačíme! Podpořte nás na Hithit.cz

Publikováno: 19.04.2018     Autor: FÉR potravina

Údržba webu a aplikace, hodnocení a správa databáze výrobků - celý náš chod je finančně náročný a jako neziskovka, co to dělá všechno zadarmo, už na to nestačíme. Proto jsme se poprvé za 9 let naší existence rozhodli požádat vás všechny o finanční podporu prostřednictvím crowdfundingového portálu HITHIT.


Je to už 9 let, jsme podle našich kritérií ohodnotili první potravinu. Od té doby jsme i díky vám do databáze ručně vložili  přes 11 000 potravin a každou z nich jsme odborně prozkoumali a následně obodovali. Vytvořili jsme také aplikaci, díky které nemusíte mít za kamaráda potravinového chemika, abyste mohli nakoupit jen nešizené potraviny nebo snadno zjistili, co které “Éčko” znamená. 

Nyní se ale jako nezávislá nezisková organizace nacházíme před novou výzvou. Je nám jasné, že pro to, abyste naši aplikaci používali rádi a často, musíme udělat jednu důležitou věc – rozšířit naši stávající databázi potravin. Abyste pak při nakupování našli alespoň 90 % potravin, u kterých budete zkoumat, jestli jsou “FÉR”. Jinými slovy to znamená rozšířit seznam potravin z aktuálních cca 11 000 na téměř 30 000 potravin a produktů. A nejde samozřejmě jen o rozšíření tohoto seznamu, ale zejména o ručně vkládané ohodnocení všech nových položek v naší databázi.

Na to, abysme tohle všechno zvládli a abychom zaplatili všechny lidi, kteří na hodnocení jednotlivých potravin a jejich vkládání do FÉR databáze usilovně pracují, nemáme dost peněz. Proto jsme rozjeli crowdfundingovou kampaň na HITHITu, jejíž prostřednictvím nás můžete podpořit a podílet se tak na našem rozrůstání.  

Za vaši podporu vám nabízíme přes 30 zajímavých odměn. Ty jsme pro vás dali dohromady mimo jiné také díky spolupráci s našimi partnery.  Budete tak moci vybírat např. z tematických balíčků, odborných analýz potravin, nakupování na Rohlik.cz nebo vzdělávacích akcí. Stejně tak se můžete stát i naším patronem.

Je to na vás, kolika penězi se rozhodnete naši FÉR neziskovku podpořit. Může to být stovka i několik tisíc. Počítá se každá koruna a rozhodnutí každého, kdo nám pomůže, si moc vážíme.

Dohromady potřebujeme vybrat 480 000 Kč. Přibližně půlka z této částky  e určena na výplaty těch, kteří pro vás zpracovávají odborná hodnocení potravin. Jak jsme již psali, ohodnotit 20 000 výrobků není legrace. Další peníze spolkne samotná úprava databáze, spoustu změn v aplikaci i na webu.

Minimálně dalších 9 let vám chceme i nadále pomáhat s orientací v potravinách. Moderní doba si žádá moderní řešení. Proto jsme se rozhodli jít na HITHIT. S podporou od vás budeme moci naši práci dělat ještě lépe a potravinám se tak věnovat ještě více.!

Co je to HITHIT

Pokud hithit neznáte - jde o tzv. hromadné financování (z angl. crowdfunding), nebo lépe řečeno o veřejnou sbírku. Něco podobného, jako když se kdysi vybíralo například na postavení Národního divadla. V dnešní době ale není třeba sbírat peníze do kasiček na ulici. Díky internetu je to daleko jednodušší. Stačí na stránkách HITHIT.cz najít projekt, který vás nějakým způsobem zaujal a který vám přijde smysluplný a vybrat si, jakou částkou jeho rozjezd podpoříte. Ze svého příspěvku budete mít nejen dobrý pocit, že jste pomohli dobré věci, ale také odměnu, kterou si vyberete. Protože danému projektu přispíváte právě tím, že si “koupíte” odměnu, která je nějak finančně ohodnocená. Ty jsou tematicky spojené s činností nebo charakterem projektu. Pokud se ve stanoveném časovém období požadovaná cílová částka nevybere, peníze se lidem vrací zpět. Pokud ale projekt dostane od lidí více než 100 %, jeho iniciátoři dostanou vybranou částku v její plné výši.

Podpořte nás na HITHITu a podpoříte dobrou věc!

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?