Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zabijačkové dobroty v naší databázi

Publikováno: 17.02.2017     Autor: Zdravá potravina

Tradiční rodinné zabijačky pomalu z českých vesnic mizí, zájem o poctivé zabijačkové speciality jako jsou jitrnice, jelita, tlačenka či škvarky, je však mezi lidmi stále velký.


Pokud si zabijačkové „dobroty“ kupujete v běžné obchodní síti, nezapomeňte číst etikety!!! Abyste se pak nedivili, co že to vlastně jíte….

Udělali jsme malý průzkum v naší databázi a zde je výsledek:

Klasické jitrnice či jelítka ve střívku v databázi nemáme, ale máme zde tyto produkty v podobě prejtu – tedy základní „hmoty“ jenž se pak do střívek plní. Pozor dávejte na pořadí surovin. Jsou napsané v pořadí podle objemového zastoupení. Tedy to, co je na prvním místě, je v dané potravině zastoupeno nejvíce. Všímejte si i obsahu tuku, čím méně- tím lépe.

Za nás vítěz: Dařbujánův prejt a Pandrholův prejt

V ostatních už jsou přidávaná aditiva(E),  větší podíl vody či dokonce sója L .

Podívat se můžete sami zde:

Stejné je to i s tlačenkou. Kromě vepřové se můžeme potkat i s kuřecí. I zde platí, že je lepší přečíst etiketu.

Náš vítěz je Fandova libová tlačenka a tlačenka f. Ponnath, které jsou zcela bez E, následovaná tlačenkou, kde je sice vysoký podíl masa, ale bohužel již je přidán dusitan sodný E 250. Ostatní si zase můžete prohlédnout sami zde:

Pokud nakupujte zabijačkové produkty v běžné obchodní síti, budeme rádi, když nám je do databáze přidáte. Děkujeme.



Nejnovější články

Potraviny na bezlepkovém trhu

Nabídka bezlepkových produktů je široká. Umíte si správně vybrat? Jaké…

Co nám minulý rok dal či vzal?

Malé ohlédnutí za rokem minulým…

I na Silvestra s FÉR potravinou!

Klobásy, sýry nebo brambůrky. Ty na silvestrovskou oslavu prostě patří. Vyberte…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?