Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lilkové lasagne
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 24.07.2016
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 500 g rajčat
  • 2 ks mozzarelly light
  • 20 lístků bazalky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá cibule
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce olivového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,19 g 40,66 g 17,60 g 1 707,06 kJ (408 kcal)
celkově 36,38 g 81,33 g 35,20 g 3 414,12 kJ (815 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na větší prkénko. Každý kus dostatečně posolíme a necháme "vypotit" aby se lilek zbavil přebytečné hořkosti. Asi po 20 minutách setřeme tekutinu i sůl papírovou utěrkou. Připravíme si omáčku z rajčat. Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme z nich slupku. Nakrájíme je na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm najemno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme sirupem, dle chuti. Dusíme pod pokličkou, dokud se z rajčat neodpaří přebytečná tekutina. Do vymazaného pekáčku klademe střídavě plátky lilku a plátky mozzarelly. Vždy potřeme každou vrstvu omáčkou a položíme na ni lístek bazalky. Poslední vrstva by měla končit sýrem. Na závěr vlijeme do pekáčku zbylou omáčku a dáme do trouby zapéct cca na 30 - 35 minut. Každou porci lasagní před podáváním přelijeme omáčkou.

Příběh receptu

Recept pochází z www.svet-zdravi.cz 

 

Tipy na vylepšení

Pokud máte rádi maso, můžete si kousky libového masa do receptu přidat.

Je velmi důležitý nejen při detoxikaci organismu, dokonce i snižuje cholesterol, podporuje funkci jater a pomáhá proti kožním onemocněním. Lilek obsahuje velké množství vlákniny. Z 90 % ho tvoří voda. Pomůže vám tedy ke krásné a svěží pleti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

"Řecký" jogurt

Spousta lidí si myslí, že "řecký" jogurt se od ostatních jogurtů liší zejména v…

Země živitelka

Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalón svého typu zaměřující se…

Kaufland stahuje z vlastního rozhodnutí výrobek Katy bílá

Společnost Kaufland Česká reublika v.o.s. zveřejnila na svém webu informaci o…

Další zajímavé recepty