Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Quinoa salát s cizrnou a avokádem
Autor: erime@
Datum přidání 16.08.2016
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 400 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g (1 hrnek) bílé quinoy (Country Life)
  • 310g (1 plechovka) cizrny (Bonduelle Vapeur)
  • 45ml (3 polévkové lžíce) olivového oleje
  • 45ml (3 polévkové lžíce) citrónové šťávy
  • 30 cherry rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 2 jarní cibulky
  • 200g balkánského sýra (Balsýr Žirovnický), nebo feta (Tesco Feta)
  • 2 avokáda
  • čerstvá bazalka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Quinou namočíme do dostatečného množství studené vody, promícháme a necháme 15 minut namáčet. Poté scedíme a propláchneme. Dáme do malého hrnce a dolijeme 350ml (1,5 hrnku) studené vody. Uvedeme do varu a poté vaříme na velmi malém plameni 15 minut. Quinoa musí jen pobublávat. Jednou za čas je potřeba obsah hrnce promíchnout, aby se quinoa nepřichytila k hrnci. Veškerá voda se totiž během vaření vstřebá/vypaří. Uvařenou quinou načechráme vidličkou, dáme do velké mísy a necháme vychladnout. Nejlépe je ji nakonec dát na chvíli i do ledničky.

Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulky nasekáme na co nejtenčí kolečka, použijeme pouze nať. Česnek prolisujeme, nebo nasekáme na velmi jemno.

Cizrnu scedíme a přidáme do vychladlé quinoy. Přidáme všechny ingredience kromě avokáda, balkán nadrolíme. Vše dobře promícháme, aby se chutě zkombinovaly, a dáme ještě na nějakou dobu do ledničky.

Avokádo nakrájené na kostičky přidáváme až těsně před servírováním, aby nezhnědlo.

Příběh receptu

Quinoa salát s cizrnou jsem poprvé ochutnal v staroměstském Bakeshopu a ihned jsem si ho zamiloval. Následující recept je poskládaný z několika jiných, co jsem našel na internetu. Příprava je velmi snadná. Salát se dá jíst i druhý den. Recept je možné také vidět na http://www.erime.eu/language/cs/2015/04/14/quinoa-salat-s-cizrnou-a-avokadem/


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

Slunew | 22.07.2017 - 14:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Malinko jsme ho inovovali :) místo cherry rajčat sušená a místo avokáda mango, zbytek úplně stejně a bylo to moc dobré.

Nejnovější články

Potraviny na bezlepkovém trhu

Nabídka bezlepkových produktů je široká. Umíte si správně vybrat? Jaké…

Co nám minulý rok dal či vzal?

Malé ohlédnutí za rokem minulým…

I na Silvestra s FÉR potravinou!

Klobásy, sýry nebo brambůrky. Ty na silvestrovskou oslavu prostě patří. Vyberte…

Další zajímavé recepty