Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Králík na česneku
Autor: neznámý
Datum přidání 04.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  •  1 králík
  •  1 palička českého česneku
  •  2 dcl oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,03 g 0,70 g 46,83 g 2 026,32 kJ (484 kcal)
celkově 75,15 g 3,51 g 234,14 g 10 131,61 kJ (2420 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Je dobré králíka nejprve rozporcovat, aby se nám s ním lépe pracovalo. Z králíka odstraníme hlavu a vnitřnosti (můžeme tyto části použít na polévku). Poté si oloupeme česnek, rozdrtíme jej a smíchame s olejem. Kdo chce, může králíka lehce osolit. Tuto směs ručně vmasírujeme do jednotlivých částí králíka a v tomto láku jej necháme v lednici uležet do druhého dne. Poté vložíme králíka do pekáče, podlejeme jej 2 dcl vody a zakryjeme víkem. Pečeme na 250 °C 3/4 hod, poté jednotlivé kousky otočíme a troubu ztlumíme na 200 °C a pečeme dalších 3/4 hodiny. Během celého pečení nezapomínáme každou půl hodinu kontrolovat, jak ubývá šťáva kolem králíka a v případě potřeby trochu přilejeme.

Tipy na vylepšení

K takto upravenému králíkovi se výborně hodí jako příloha špenát a bramborové knedlíky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

barunkakralicek@ | 4.11.2011 - 12:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Králíka máme taky rádi na česneku a ještě kupuji královskou slaninu, kterou pokrájím na nudličky a králíka s ní "prošpikuju". Při jídle je pak krásně navoněný.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty