Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný tvarohový koláč s rebarborou
Autor: Jana
Datum přidání 30.05.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 vanilkový cukr
  • 3 jablka
  • 3 lžíce medu
  • 100 g celozrnné hladké mouky
  • 80 g oleje
  • 300 g rebarbory
  • 100 g ovesných vloček
  • 40 g třtinového cukru
  • 400 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,02 g 31,05 g 17,96 g 1 378,06 kJ (329 kcal)
celkově 130,16 g 310,54 g 179,65 g 13 780,60 kJ (3291 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky a ořechy. Přesypeme do mísy, kde smícháme s celozrnnou moukou, cukrem a olejem. Vznikne drolivá hmota. Vezmeme si kastrůlek, kde vložíme nakrájenou rebarboru, jablka a vanilkový cukr. Můžeme přilít trošku vody, podle toho, jak máme vodnatá jablka. V další míse si smícháme tvaroh, vejce a med. Do této směsi přidáme vychlazenou směs s jablky. Potom si připravíme dortovou formu, kde si na dno dáme 2/3 těsta a přitlačíme ho na dno. Na těsto nalijeme tvarohovou směs s jablky a posypeme 1/3 těsta, které nám zbylo. Vznikne nám drobenka na povrchu. Dáme péct na 150°C asi na 30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty