Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovocná lehká buchta
Autor: Sunriska
Datum přidání 18.08.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 140 g špaldové hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 5 lžic rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 60 g třtinového cukru
  • 1 sáček Bio skořicového cukru
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
  • ovoce dle libosti (švestky, ringle, meruňky, borůvky, rybíz, rebarbora,...)

Drobenka:

  • 80 g špaldové mouky
  • 40 g třtinového cukru
  • 50 g másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,42 g 64,06 g 12,46 g 1 565,59 kJ (374 kcal)
celkově 34,18 g 640,62 g 124,61 g 15 655,94 kJ (3739 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce promícháme pěkně dohladka zakysanou smetanu, třtinový cukr, skořicový cukr, vejce a rozpuštěné máslo. V druhé misce smícháme špaldovou mouku s práškem do pečiva. Vše pomalu pečlivě smícháme.

Pekáček nebo zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme moukou, vlijeme těsto a rovnoměrně rozetřeme. Troubu si předehřejeme na 180 °C. Připravíme ovoce, omejeme, popř. vypeckujeme a klademe navrch, aby byla celá plocha pokrytá.

Nakonec připravíme drobenku, posypeme jí koláč a pečeme dozlatova asi 40 minut.

Příběh receptu

Buchta je velice rychlá a univerzální pro jakékoliv sezónní ovoce. :)


Přidat komentář

Pro přidání komentáře musíte být přihlášen.

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

"Řecký" jogurt

Spousta lidí si myslí, že "řecký" jogurt se od ostatních jogurtů liší zejména v…

Země živitelka

Země živitelka je největší a nejvýznamnější agrosalón svého typu zaměřující se…

Kaufland stahuje z vlastního rozhodnutí výrobek Katy bílá

Společnost Kaufland Česká reublika v.o.s. zveřejnila na svém webu informaci o…

Další zajímavé recepty