Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka z řapíkatého celeru
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 19.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g řapíkatého celeru
  • 200 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cm zázvoru
  • 1,5 dcl ovesné smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,33 g 11,89 g 6,15 g 476,60 kJ (114 kcal)
celkově 9,34 g 47,57 g 24,59 g 1 906,40 kJ (455 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nadrobno nasekanou cibuli mírně osmahneme na oleji. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev. Po kratším orestování zalijeme zeleninu vývarem a přidáme i nastrouhaný zázvor. Vaříme doměkka a osolíme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Z polévky můžeme také před rozmixováním vyjmout část zeleniny, abychom docílili "hrubší" konzistence.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Výborné je přidat do této polévky i nějakou luštěninu, např. cizrnu nebo fazole černé oko.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

motaoyohuangy@ | 9.02.2015 - 18:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty