Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočkový nákyp
Autor: Sunriska
Datum přidání 28.04.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220 gr červené čočky
  • 150 gr žampionů
  • 2 plátky celozrnného chleba
  • 100 ml smetany
  • 1 pórek
  • 1 vejce
  • 100 gr tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje
  • 2 snítky petrželky
  • tymián
  • sůl
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Čočku uvaříme v osolené vodě, měkkou propláchneme a necháme okapat. Pokrájené houby podusíme na oleji společně s tymiánem a pórkem. Chléb zalejeme smetanou a necháme rozmočit. Čočku, houby i chléb smícháme v misce, přidáme vejce, nastrouhaný sýr a petrželku. Osolíme a směs řádně promícháme. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou strouhankou a naplníme směsí. Pečeme na 170 °C cca 45 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty