Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketová nádivka
Autor: neznámý
Datum přidání 24.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 celer
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • muškátový oříšek
  • špaldová mouka
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,98 g 13,37 g 0,59 g 328,81 kJ (79 kcal)
celkově 11,92 g 53,47 g 2,36 g 1 315,23 kJ (314 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Celer a mrkev očistíme. Omytou cuketu rozřízneme podélně a jsou-li semínka příliš velká, vyjmeme. Oloupaný česnek a ostatní zeleninu nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané suroviny důkladně promícháme s majoránkou a muškátovým oříškem, špaldovou moukou a solí. Během míchání přiléváme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne řidší konzistence podobná těstu na bramboráky. Pekáček jemně vymažeme máslem včetně stran. Rozprostřeme těsto a pečeme dozlatova. Doba pečení je závislá na tloušťce pečené nádivky, je proto lepší nedělat ji příliš silnou - max. do 2 cm. 

Tipy na vylepšení

Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty