Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Gazpatcho
Autor: Kewar
Datum přidání 07.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 velká rajčata
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 3 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky římského kmínu
  • 1/2 čajové lžičky oregáno
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 250g cherry rajčátek
  • šťáva z jedné limetky
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
  • 1 polévková lžíce balzamikového vinného octa
  • 1/4 šálku extra virgin olivového oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jako první je potřeba si připravit rajčata.(pouze ta normální, cherry rajčátka se použijí jinak)Rajčata spaříme, oloupeme a vymáčkneme z nich dužinu se semínky. To co nám z rajčat zůstane nakrájíme na hodně malé kousky (čím menší tím lépe). Nakránená rajčata dáme do větší mísy. Přidáme na drobno nakrájenou sálátovou okurku, červenou a zelenou papriku, jarní cibulku a česnek. Přidáme sůl, římský kmín, oregáno a černý pepř. Všechno dobře promícháme Pro další krok budeme potřebovat stolní mixér nebo nějakou vysokou nádobu a ponorný mixér. Do mixéru dáme celá cherry rajčátka, šťávu z limetky, worchestrovou omáčku, ocet a olej. Umixujeme úplně do hladka a přecedíme do mísy k nakrájené zelenině aby v polévce pak nebyla semínka z rajčat. Znovu dobře promícháme. Z hotové směsi nabereme tři hrnky, dáme je do mixéru. Znovu dobře namixujeme vmícháme do směsi.Polévku necháme minimálně dvě hodiny odležet v lednici. Ideální je nechat jí v zakryté míse přes noc.Polévku podáváme dobře vychlazenou. Ozdobit jí můžeme jarní cibulkou nebo osmaženou houskou.

Příběh receptu

Pokud někdo znáte seriál Červený trpaslík tak určitě znáte poslední Rimmerův výkřik "polévka gazpatcho". Jednou mi to nedalo a po nějakém tom hlédání jsem našel tenhle výborný recept abych zjistil co to vlatně mělo být :-). Polévku můžu jedině doporučit. V letních měsících je to úžasná, lehká a hlavně osvěžující záležitost.

Tipy na vylepšení

V originál receptu na ozdobení používají nasekanou čerstvou bazalku nebo nať koriandru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty