Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný štrúdl ze špaldové mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 220 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička olivového oleje
  • trocha studeného mléka
  • špetka soli 

Na potření: 
 
  • 1 vejce

Náplň:

  • 3 jablka
  • 50 g namočených rozinek ve vodě
  • 2 lžíce jablečného moštu
  • 1 ks skořicového cukru
  • máslo na potírání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,79 g 35,80 g 13,07 g 1 139,70 kJ (272 kcal)
celkově 37,90 g 357,97 g 130,67 g 11 397,00 kJ (2722 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty a začínáme pomalu zpracovávat těsto, do kterého přiléváme po troškách mléko, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Těsto necháme odležet asi hodinu v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme placku a pomažeme rozehřátým máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme v robotu na menší kolečka. Těsto posypeme jablky, skořicovým cukrem a rozinkami, srolujeme do šišky a pečeme v předehřáté troubě 195°C asi 20 minut na pečícím papíru. Poté štrúdl vyndáme z trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct ještě na 10 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 4.11.2013 - 15:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné! Rychle hotové a s těstem se pěkně pracovalo..:)

hrabenkaS@ | 23.07.2010 - 07:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vynikající křupavý štrůdl,který jsem jako diabetik,nemusela jsem použít žádné sladidlo,jen 2jablíčka,rozinky,mandle a skořici,hlavně je v těstě i poměrně málo tuku,což je také vynikající,jen se musím naučit být zrušnější,neb se mi těsto trhalo,takže štrůdl byl trochu nevzhledný :-)ale jinak mńamka :-)

Kamísek | 23.07.2010 - 07:45

Vyzkouším...

monika.grubnerova@ | 23.07.2010 - 07:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Je opravdu vynikající

evik.siudova@ | 23.07.2010 - 07:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

moc moc dobry, akorat se mi zdalo, ze je toho masla ponekud vice, tak jsem pulku nahradila 3 lzicemi jogurtu a taky se moc povedl

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty