Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Koláčky z ovesných vloček
Autor: Sunriska
Datum přidání 04.03.2015
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 120 g másla
  • 150 g ovesných vloček
  • 120 g špaldové mouky hladké
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • náplň: čokoláda, marmeláda, povidla,...

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,11 g 25,43 g 13,35 g 1 001,80 kJ (239 kcal)
celkově 41,08 g 254,26 g 133,46 g 10 018,04 kJ (2393 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme rozkvedlané vejce a postupně vmícháme ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva a skořici. Těsto dobře propracujeme. Utvoříme kolečka, která dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme prstem důlky a naplníme libovolnou náplní podle chuti (já mám nejraději kvalitní čokoládu, kterou rozpustím v kastrůlku s trochou másla). Pečeme na 180 °C cca 20 minut. Když začnou vonět, ubereme teplotu na 160 °C a pečeme dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty