Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Květákový nákyp
Autor: Sunriska
Datum přidání 02.11.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • půl květáku
  • 1 mrkev
  • 2 vejce
  • 100 gr tvrdého sýra
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička majoránky
  • plátek másla na vymazání formy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,84 g 27,64 g 28,53 g 1 551,98 kJ (371 kcal)
celkově 47,68 g 55,28 g 57,05 g 3 103,95 kJ (741 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Květák nejdříve rozdělíme na jednotlivé růžičky, které uvaříme v páře (nemusí být úplně do měkka). Po vychladnutí půlku růžiček nakrájíme do mixéru, přidáme vejce a umixujeme do hladka. Rozmixovanou směs přendáme do misky, přikrájíme zbytek květáku, přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, sýr a dochutíme bylinkami dle chuti (mě postačila sůl a majoránka). Směs vlijeme do máslem vymazané zapékací misky a pečeme při 180 °C asi 45 minut (záleží na tloušťce vrstvy - dokud se vejce řádně nepropečou). Můžeme podávat klasicky s brambory. Já použila jako přílohu cizrnu s červenou čočkou a sterilovanou kukuřicí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

dusan666nasud | 5.11.2013 - 01:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné

Dita | 4.11.2013 - 10:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Upečeno. Přimíchala jsem ještě hořčici a trochu muškátového oříšku. Dobré a děkuji za inspiraci.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty