Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvovo-křenová omáčka s těstovinami
Autor: neznámý
Datum přidání 04.08.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g těstovin
  • 100 g cizrny
  • 20 g natí z celeru
  • 8 ks mrkví
  • 3-4 lžíce rýžové mouky
  • 3-4 lžíce třtinového cukru
  • 2 citróny (šťáva) 
  • 1/2 cibule
  • 1 trs hlívy ústřičné
  • 1 lžíce křenu
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,87 g 62,87 g 3,85 g 1 386,29 kJ (331 kcal)
celkově 43,48 g 251,47 g 15,40 g 5 545,15 kJ (1324 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si připravíme očištěnou mrkev, kterou pokrájíme na 2 cm špalíčky. Zalijeme větším množstvím vody, která bude základem pro omáčku. Mrkev s cibulí vaříme pomalým varem do změknutí necelých 30 minut. Současně dáme vařit těstoviny a v jiném hrnci cizrnu. Mezitím co se nám vše bude vařit, si připravíme ostatní suroviny. Křen nastrouháme na jemno, rýžovou mouku rozmícháme v hrníčku s vodou, hlívu a nať z celeru pokrájíme na drobno. Stonek z natě můžeme přidat do hrnce k mrkvi k vyvaření, ten pak vyjmeme. Změklou mrkev vyndáme z hrnce, rozmixujeme na jemný krém a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme hlívu, zahustíme rýžovou moukou, ochutíme solí a povaříme už jenom pár minut. Je-li omáčka příliš řídká, ještě zahustíme moukou nebo naopak je-li hustá, rozředíme vodou. Citrónovou šťávu, křen a cizrnu vmícháme na úplný závěr již bez vaření. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty