Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Paccheri s cizrnovo-žampiónovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 23.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g Paccheri (nebo jiných těstovin)
  • 200ml smetany
  • 180g cizrny
  • 100g nivy
  • 7 ks žampiónů
  • 1 větší petržel
  • 2 jarní cibulky
  • 2-3 lžíce grahamové mouky
  • 1 lžíce másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jako první si dáme vařit několik hodin předem namočenou cizrnu, protože se vaří nejdéle. Dále uvaříme těstoviny podle návodu uvedeném na obalu. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibulku s pokrájenou petrželí, přidáme očištěné a pokrájené žampióny, zalijeme vodou z přecezené cizrny a dusíme pod pokličkou. Na závěr zalijeme smetanou, přidáme nadrobenou nivu, zahustíme grahamovou moukou a případně osolíme. Niva je už slaná sama o sobě, tak pro někoho už není potřeba vůbec přisolovat.  Povaříme dokud se sýr nerozpustí. V misce smícháme s cizrnou a těstovinami a můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty