Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pařížské ořechy
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 180 g palmového cukru
  • 25 g kakaa holandského typu
  • 280 g přepuštěného másla
  • 300 g hladké celozrnné mouky
  • 60 g polohrubé mouky
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu

Na pařížský krém

  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 250 g másla, změklého
  • 100 g krupicový cukru (třtinový)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

1 Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice. Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém. Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi. 2 Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.

Příběh receptu

Nejlepší ořechy na světě. Vhodné nejen na vánoce :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 27.12.2011 - 18:13
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty