Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové tortilly plněné špenátovo-celerovou směsí
Autor: Sunriska
Datum přidání 20.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3/4 hrníčku pohankové mouky
  • 1/3 balení mraženého špenátu (kupuji mražený český, pokud máte možnost - nejlepší samozřejmě čerstvý ze zahrádky)
  • půl menšího celeru
  • 2 stroužky česneku
  • půl lžičky soli
  • špetka pepře

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si vyrobíme tortilly. Pohankovou mouku smícháme s vodou a špetkou soli do palačinkové konzistence. Rozpálíme pánev s tukem (nejlépe kokosovým), těsto nabereme naběračkou a opékáme z obou stran. Poté si nastrouháme na hrubo celer, přidáme trochu tuku, podlejeme vodou a dusíme do změknutí. Přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti a necháme pod pokličkou dojít. Špenátovou směs zabalíme do tortillek. Jelikož jsou poměrně křehké, tak doporučuji zabalit do kornoutků (viz foto).

Tipy na vylepšení

Na třičtvrtě hrníčku pohankové mouky vyrobíte 6 palačinek. Ale doporučuji klidně udělat z větší dávky, je to neskutečně mňamkomózní a nikdy nemám dost! :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty