Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Quinoa salát s cizrnou a avokádem
Autor: erime@
Datum přidání 16.08.2016
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 400 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g (1 hrnek) bílé quinoy (Country Life)
  • 310g (1 plechovka) cizrny (Bonduelle Vapeur)
  • 45ml (3 polévkové lžíce) olivového oleje
  • 45ml (3 polévkové lžíce) citrónové šťávy
  • 30 cherry rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 čajové lžičky sušené bazalky
  • 1/2 čajové lžičky sušeného oregana
  • 2 jarní cibulky
  • 200g balkánského sýra (Balsýr Žirovnický), nebo feta (Tesco Feta)
  • 2 avokáda
  • čerstvá bazalka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Quinou namočíme do dostatečného množství studené vody, promícháme a necháme 15 minut namáčet. Poté scedíme a propláchneme. Dáme do malého hrnce a dolijeme 350ml (1,5 hrnku) studené vody. Uvedeme do varu a poté vaříme na velmi malém plameni 15 minut. Quinoa musí jen pobublávat. Jednou za čas je potřeba obsah hrnce promíchnout, aby se quinoa nepřichytila k hrnci. Veškerá voda se totiž během vaření vstřebá/vypaří. Uvařenou quinou načechráme vidličkou, dáme do velké mísy a necháme vychladnout. Nejlépe je ji nakonec dát na chvíli i do ledničky.

Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky. Jarní cibulky nasekáme na co nejtenčí kolečka, použijeme pouze nať. Česnek prolisujeme, nebo nasekáme na velmi jemno.

Cizrnu scedíme a přidáme do vychladlé quinoy. Přidáme všechny ingredience kromě avokáda, balkán nadrolíme. Vše dobře promícháme, aby se chutě zkombinovaly, a dáme ještě na nějakou dobu do ledničky.

Avokádo nakrájené na kostičky přidáváme až těsně před servírováním, aby nezhnědlo.

Příběh receptu

Quinoa salát s cizrnou jsem poprvé ochutnal v staroměstském Bakeshopu a ihned jsem si ho zamiloval. Následující recept je poskládaný z několika jiných, co jsem našel na internetu. Příprava je velmi snadná. Salát se dá jíst i druhý den. Recept je možné také vidět na http://www.erime.eu/language/cs/2015/04/14/quinoa-salat-s-cizrnou-a-avokadem/


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Slunew | 22.07.2017 - 14:10
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Malinko jsme ho inovovali :) místo cherry rajčat sušená a místo avokáda mango, zbytek úplně stejně a bylo to moc dobré.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty