Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sojový Guláš
Autor: Kewar
Datum přidání 19.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2x Sojové plátky (2x 80g)
  • 4x Cibule
  • 2x Hovězí bujón (bez glutamanu) nebo vývar
  • 3 lžíce hladké mouky
  • olej (nebo sádlo na smažení)
  • sůl, (pepř)
  • voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do cca 1,5l vody dáme bujón, sojové plátky a vaříme asi 10-15 min.Hotové plátky vyndáme z vývaru, vymačkáme z nich vodu  a necháme je trochu vychladnout. Plátky pak nakrájejte na větší kostky.Cibuli nakrájíme na hrubo a osmažíme. Nebojte se jí osmažit pěkně do hněda, dá to guláši pěknou barvu a chuť. Na cibuli přidáme nakrájené sojové kostky a trochu osmahneme. Nakonec všechno zalijte vývarem který nám zbyl od vaření soji. Vaříme cca 20 minut aby se rozvařila cibule. Mezi tím si připravte tmavší jíšku na zahuštění. (poměr je +-  1:1 na tři zarovnané lžíce mouky 3 lžíce oleje). Guláš ochuťte solí a pepřem, zahustěte jíškou a nechte přejít varem cca 5 minut.Podávejte s chlebem nebo bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty