Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tofu pomazánka s mrkví
Autor: Sunriska
Datum přidání 26.08.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 balení uzeného tofu
  • 2 mrkve
  • česnek
  • kurkuma
  • sůl dle chuti
  • něco zeleného na posypání (já použila pažitku)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,31 g 7,28 g 3,01 g 546,23 kJ (130 kcal)
celkově 26,63 g 14,56 g 6,01 g 1 092,46 kJ (261 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mixéru nakrájíme oloupanou mrkev, uzené tofu a česnek. Mixujeme s potřebným množstvím vody (podle výkonu mixéru) do kašovité konzistence. Směs přendáme do kastrůlku, přidáme trochu tuku a cca 10 minut povaříme na mírném plameni. Ke konci přidáme kurkumu a sůl podle chuti. Pomazánku necháme vychladnout a poté mažeme na pečivo. Navrch posypeme bylinkami, pažitkou či petrželkou.

Příběh receptu

Pomazánka je trochu netradiční, ale velice rychlá a chutná! :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

synac@ | 24.10.2015 - 12:26

Doporučoval bych přidat ke kurkumě trochu pepře, aby se využil antioxidační potencial kurkumy, který podle Milana Calábka bez pepře není vyuřitelný. Jako tuk by se měl používat kokosový olej, který je nejlepší díky mastným kyselinám s krátkým řetězcem. Poslechněte si to na http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/1467735

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty