Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zálesácké kuřecí
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 150g kuřecího masa nakrájené na kostičky
  • Směs hub (můžou být i sušené)
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžíce másla  (BIO)
  • 1 cibulka
  • 1 houbový bujon (bez glutamátů)
  • trocha hladké mouky (BIO)
  • nasekaný kopr
  • kmín
  • olivový olej
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji necháme zesklovatět cibulku, k té si potom přidám nakrájené houbičky - máme domácí sbírané:-) Podlijeme jej vodou a přidáme houbový bujon, osolíme a dochutíme a necháme pod pokličkou podusit - já dělám asi 3/4 hodinky. Kuřecí kostičky si orestujeme vedle na pánvičce, až bude maso hotové, přidáme ho ke směsi k houbám, mezitím si smícháme hladkou mouku se šlehačkou/smetanou a opatrně vlijeme k masu, vše nechávám aspoň 15 min ještě povařit, pro zjemnění přidáme nakonec kousek (BIO) kvalitního másla, dochutíme kmínem a najemno nakrájeným koprem. Hotovou omáčku s masem podáváme ke knedlíčkům nebo bramborám.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty