Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená zelenina s jáhly
Autor: neznámý
Datum přidání 19.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Jáhly:

  • 1 vrchovatý hrníček jáhel
  • 1 petržel
  • bazalka
  • libeček
  • sůl

Zapečená zelenina:

  • 350 g mražené zeleninové směsi 
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 4-6 lžic špaldové mouky
  • kurkuma
  • olivový olej
  • bylinková sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,97 g 31,82 g 4,63 g 809,73 kJ (193 kcal)
celkově 20,91 g 95,45 g 13,90 g 2 429,20 kJ (580 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Oloupanou cibuli pokrájíme na měsíčky a papriku na kostičky. V misce smícháme všechnu zeleninu, kterou pokapeme olivovým olejem a posypeme špaldovou moukou. Přidáme bylinkovou sůl, kurkumu a trochu vody. Vše důkladně promícháme a přendáme do zapékací mísy. Tu jsme si před tím vyložili pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme něco málo přes půl hodiny. Jáhly propereme, přesypeme do hrnce a zalijeme jednou takovým množstvím horké vody. Do jáhel vmícháme na kostičky pokrájenou petržel. Vaříme na mírném ohni asi 10 minut pod pokličkou. Poté vařič vypneme, přisypeme bylinky, promícháme a necháme dojít.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty