Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené těstoviny s olivami
Autor: neznámý
Datum přidání 09.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350g těstovin (kolínka)
  • 100 g zelených plněných (nebo černých) oliv
  • máslo na vymazání
  • 3 vajíčka
  • 250ml kvalitní smetany  (30%) (obilné)
  • 100 g parmazánu nebo goudy
  • 100 g nivy
  • sůl
  • vegeta (bez glutamanu)
  • špetka sušeného česneku
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Prvé si uvařím těstoviny (dal jsem kolínka) podle návodu v osolené vodě doměkka a na zcezené naliji olivový olej, aby se neslepily.Na menší kousky si pokrájím olivy (měl jsem zelené, můžou být i černé) plněné pikantní pastou. Pak si připravím zapékací mísu, vymažu ji máslem a vsypu těstoviny, přimíchám nakrájené olivy, osolím, přidám vegetu a sušený česnek-špetku a důkladně promíchám. Mezitím si v misce ušlehám smetanu s vejci, přidám oba sýry, osolím a důkladně promíchám v hladkou hmotu (bez hrudek). Touto směsí přeliji těstoviny s olivami a dám do vyhřáté trouby zapékat na 180°C-200°C podle trouby, dokud nebude na vrchu zlatavá kůrka, poté vypnu a nechám už jen dojít v troubě.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty