Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelné lasagne
Autor: Sunriska
Datum přidání 08.04.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ks bílého hlávkového zelí
  • 5 lžic smetany na vaření
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z hlávkového zelí oddělíme asi 8 velkých zelných listů a ty povaříme v osolené vodě a necháme dobře okapat. Mezitím si v jiném hrnci lehce osmahneme cibulku, vmícháme jemně nakrájené zelí ze zbytky hlávky a dusíme do měkka. Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané vejce, smetanu, nastrouhaný sýr, koření, sůl a pepř. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu zelné směsi, na ní poklademe zelné listy a další vrstvu směsi. Opakujeme ještě jednou, končíme vrstvou listů, které posypeme zbylým sýrem a polejeme zbytkem smetany. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.Podáváme jen tak samotné nebo s brambory.

Tipy na vylepšení

Další varianta jsou zelné závitky se směsí, které se lehce opečou na pánvi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty