Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E1517 - Glyceryl-diacetát

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Nosiče a rozpouštědla

Živočišný původ

Zdroje informací

Food-Info.net : E-numbers : 1517: Glycerol diacetate [ web ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Jedná se o čirou, bezbarvou olejovitou kapalinu s nevýrazným tukovým zápachem. Látka je rozpustná ve vodě a je mísitelná s ethanolem.

Použití

Používá se jako rozpouštědlo potravinových příchutí a aromat. Dále má využití jako změkčovadlo a rozpouštědlo derivátů celulózy, pryskyřic, šelaku.

Výroba

Komerčně se látka vyrábí synteticky z kyseliny octové a glycerolu.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy negativní účinky při použití látky v potravinách.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je látka povolena.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?