Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E419 - Guma ghatti

Skóre škodlivosti: 0

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Guma ghatti je látka vyskytující se v rostlinách druhu Anogeissus latifolia, které se nacházejí především v Indii, Africe a na Srí Lance. Používá se jako stabilizátor a emulgátor.

Použití

Guma ghatti neboli indická guma se dnes používá velmi málo z důvodu omezené dostupnosti. Přidává se jako emulgátor a stabilizátor do nápojových směsí, nápojů a olejů.

Výroba

Získává se z rostliny druhu Anogeissus latifoli.

Nežádoucí účinky

Zatím nejsou známy nežádoucí účinky, je to pravděpodobně bezpečná látka.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) není povoleno používat tuto látku jako přídatnou látku do potravin. V USA je používání povoleno (GRAS látka).


Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?