Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bez obalu v supermarketu?

Publikováno: 10.06.2019     Autor: FÉR potravina

Fikce nebo realita? Že by se bez obalový prodej mohl rozšířit i ve velkých prodejnách? Určitě ano. Jde to zkusit Rohlik.cz


Největší domácí online supermarket se koncem minulého roku zbavil všech jednorázových plastových výrobků, nyní spustil nakupování do vratných obalů. Rohlik.cz na něm spolupracuje se dvěma subjekty. Trvanlivé zboží ze sortimentu PROBIO bude připravovat a balit společnost Vratné lahve, mléčné produkty obstará Farma Bemagro. V průběhu června pak přibude v nabídce eko drogerie.

Vybraný sortiment se bude plnit do uzavřených sklenic či lahví opatřených etiketou, za které se zaplatí záloha. Nasypání potravin do skleněných dóz probíhá přímo u dodavatelů za přísných hygienických předpisů. Připravené sklenice s obsahem se pak přesunou do skladů e-shopu Rohlik.cz, odtud ho poté kurýři zákazníkům rozvezou až domů. „Použité vratné lahve se pak předají našemu kurýrovi a záloha se připíše na zákaznický účet. Kurýr pak sklenice odveze zpět na sklad, odkud putují k dodavateli na důkladné vymytí. Právě na tento proces jsme kladli velký důraz. Pokud by nebyla garantována maximální hygieničnost, do toho projektu bychom nešli,“ doplnil Olin Novák, komerční ředitel Rohlik.cz.

Bližší informace najdete na webu obchodu v sekci "otoč obal".

Za nás určitě palec nahoru. Pokud se k obchodům pak ještě přidáme my sami i v dalším životě, může se problém s plasty ne vyřešit, ale určitě zmírnit. Každá kapka se počítá... na to nezapomínejte.

Zdroj: tisková zpráva Rohlik.cz

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?