Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cibulový koláč
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 150 g špaldové mouky 
  • 150 g hladké mouky
  • 150 ml vody
  • půl lžičky sušeného droždí
  • 30 g olivového oleje
  • sůl

Náplň:
  • 200 ml zakysané smetany
  • 200 g tučného tvarohu
  • 500 g cibule
  • 6 stroužků česneku
  •  tymián, bazalka, oregáno
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,34 g 47,14 g 15,64 g 1 568,38 kJ (375 kcal)
celkově 68,04 g 282,85 g 93,85 g 9 410,26 kJ (2247 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy si nasypeme mouku, do které zamícháme sůl a droždí. Pomalu přidáme vodu a olej a vypracujeme těsto.Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme. V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí česnekem, oregánem a bazalkou. Těsto rozválíme do zapékací formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem! (může být i dortová). Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na maximum velmi krátce, asi 7 minut.

Tipy na vylepšení

Zdroj: Bravo, šéfe! Z. Pohlreich vaří mezinárodní kuchyni (trošku poupravené množství, po vlastní zkušenosti). Recept můžete vylepšit uzeným tofu nebo přimíchat k cibuli trochu slaniny.  Chuť je velice výrazná, neobvyklá, jednoduchá a dobrá. Doporučuji jako rychlou večeři.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nebojte se drůbežího masa a vajec!

Vysocepatogenní ptačí chřipka se sice šíří Evropou, ale kromě zdražování z…

Givtí pomocník

Proměňte vaše každodenní nákupy na internetu v dobrý skutek. Vás to nic nestojí…

Máte rádi utopence?

Domácí nebo kupované? Ať tak či tak, tak vždy záleží nejen na kvalitě uzeniny,…

Další zajímavé recepty