Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvovo-bramborová kaše (bez mléka) s hlívou a plackami
Autor: neznámý
Datum přidání 30.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 středně velkých brambor
  • 1 větší mrkev
  • 2 trsy hlívy
  • 1 jarní cibulka
  • 1 lžíce lněného oleje
  • olivový olej
  • ovesná smetana
  • kmín
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,34 g 36,58 g 10,02 g 1 220,72 kJ (292 kcal)
celkově 16,69 g 73,15 g 20,05 g 2 441,44 kJ (583 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, a dáme vařit. Po chvíli přidáme na kostičky pokrájenou a očištěnou mrkev. Mezitím si osmahneme na troše olivovém oleji cibulku, podlijeme vodou, přidáme proužky hlívy, osolíme a dusíme pod pokličkou. Z uvařených brambor slijeme vodu, přesypeme do robotu s noži. Přikápneme lněný olej a mixujeme dohladka. Podle požadované hustoty kaše ředíme ovesnou smetanou.Kaši podáváme s podušenou hlívou a obilnými plackami (viz recepty - placky).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 30.09.2012 - 10:31
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kašička výborná! Ani jsem nemusela mixovat, jenom jsem brambory s mrkví rozšťouchala vidličkou a po smíchání s olejem vznikla také kaše. Sice s většími kousky mrkve, ale alespoň je to pěkně barevné...:)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty