Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

A Dost! - kde všude najdeme cukr?

Publikováno: 07.09.2020     Autor: FÉR potravina

Tentokrát jed díl ADost! edukační. Pokusili jsem se společně ukázat, kde všude a kolik se cukru v potravinách vyskytuje.


Přestože bychom jich měli přijímat poskrovnu, cukry tvoří podstatnou část naší stravy. Cukry přijímáme jak přímo, tak velkou část tvoří takzvané skryté cukry. A hlavně ty jsou pro nás nepřítelem.

Optimální příjem cukru by denně neměla přesáhnout hranici 10% celkového energetického příjmu, tzn. 50 g až 60 g cukru na den. V tomto čísle jsou ale jak cukry přirozeně se vyskytující, tak ty do potravin a pokrmů přidávané.

Co je to cukr volný a co přidaný jsme vám už u nás vysvětlovali.

A teď se podívejte, kde a kolik v běžných potravinách cukru je a proč si dá pozor třeba na výrobky (a na které) s označením PROTEIN.

 

A že ne vždy se točí na první dobrou - a tento díl opravdu stál za to, a 5 min.nám jezdil vlak, sanita nebo děti z okolí... se můžete podívat v bonusu.

 

Zdroj: ADOST!, TV Seznam

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?