Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Nezávislí vinaři

Publikováno: 17.07.2017     Autor: FÉR potravina

Je období prázdnin a dovolených a s nimi přichází pohoda, dobré jídlo a také pití. Někteří ke grilování nebo večernímu posezení zvolí tradičně pivo, jiní naopak víno.


Pro milovníky kvalitních moravských vín přinášíme tip na exkluzivní vína od Nezávislých vinařů ČR.

V teplých dnech většina z nás nemá chuť na těžká zahraniční červená vína. Raději sáhneme po lehčích, svěžích bílých, růžových, případně lehčích červených vínech a ideálně po těch našich českých a moravských. Zde může být skvělým tipem vysoce kvalitní produkce od prestižního spolku Nezávislí vinaři ČR, kteří nově dodávají vybrané originální šarže svých vín do PENNY.

Kdo tedy Nezávislí vinaři jsou a co dělají?

Jsou to menší rodinní vinaři, pro které je kvalita a původ produktů nade vše. Hrozny pěstují a vína vyrábějí s úctou ke svým předkům, ke krajině, k tradici a původu.  K výrobě vína používají pouze hrozny z vlastních vinohradů nebo z vinohradů své rodiny, používají vysoký podíl ruční práce a omezují chemické ošetření révy. Svá vína vyrábějí a lahvují ve svém vlastním sklepě. Jejich produkce sice není příliš veliká, ale zato je vždy vyrobená s péčí a láskou.

 

A co říkají o svých vínech přímo tito vinaři: „Snoubí v sobě kvalitu se srdci našich vinařů, která bijí pro náš kraj a naše víno. Jsou originální jako otisk prstu symbolizující nejen jedinečnost, ale i odpovědnost za produkty, které jsou s naším jménem spojeny. Umožní vám naslouchat a porozumět řeči vína. A především, jsou tu pro vás! To nejlepší na nás nikdy nečeká u hlavní cesty. Za jedinečností je třeba se vypravit, je třeba ji hledat. Přijďte a poznejte ji!“

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?