Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dobrá zpráva!

Publikováno: 15.04.2018     Autor: FÉR potravina

Potravinářská komora ČR chce intenzivně spolupracovat s ministerstvem zemědělství, zemědělci i obchodními řetězci na zvýšení podílu českých potravin na pultech obchodů.


Jsem přesvědčen, že pro dosažení rozumné dohody všech zúčastněných je nezbytně nutné změnit definici České potraviny, tak aby lépe reagovala na současnou situaci v komoditách, a návazně na to upravit i žádoucí podíl českých potravin na pultech řetězců, který by měl dosahovat alespoň 70 %." To jsou slova prezidenta Potravinářské komory ČR Miroslava Tomana. Bylo by moc pěkné, kdyby se to povedlo.

Vzhledem k neustálým diskuzím o dvojí kvalitě některých výrobků je na to i správný čas. V současnosti už i Evropská komise byla pod tíhou neustálých apelací některých států a tváří v tvář výsledků několika celoevropských studií srovnávající stejné výrobky na pustech v jednotlivých zemích nucena přistoupit nejen na dialog, ale začít hledat uspokojivé řešení.

Předatvitelé České republiky patří mezi ty nejzápalenější v této problematice. A to je dobře! Jen doufáme, že tento boj dotáhnou až do konce!

„Těší mě, že Evropská komise vyslyšela naše dlouhodobé volání po zlepšení postavení zemědělců, potravinářů a spotřebitelů a přijala věcné argumenty v oblasti dvojí kvality potravin a nekalých obchodních praktik. Ministerstvo zemědělství v nedávné minulosti provedlo řadu srovnávacích testů u potravin, stejně tak jsme poskytli důkazy o existenci nekalých obchodních praktik v potravinovém řetězci,“ řekl ministr zemědělství Jiří Milek.

 

 

Zdroj: PK ČR a Ministerstvo zemědělství

Nejnovější články

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Demenci a Alzheimerově chorobě lze předcházet i správnou výživou

Alzheimerova choroba a různé formy demence narušují část mozku a kognitivní…

UZP - vašemu zdraví neprospějí

„Ultrazpracované potraviny“ lidem chutnají – mimo jiné proto, že jsou navržené…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?