Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bylinková ryba zapečená na smetanových brambůrkách
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 pstruzi (nebo jiné oblíbené ryby)
  • šalvěj
  • tymián
  • 1 citron
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • olivový olej
  • 5 větších brambor
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 lžička uzené papriky
  • sůl
  • olej

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 17,32 g 29,93 g 19,44 g 1 414,49 kJ (338 kcal)
celkově 34,65 g 59,85 g 38,89 g 2 828,98 kJ (676 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do zapékací misky (dostatečně velké, aby se do ní vešly 2 ryby) nalijeme olivový olej a na dno dáme na kolečka nakrájené brambory. Brambory promícháme, aby byly celé obalené olejem. Poté brambory lehce osolíme a dáme péct na 220°C do vyhřáté trouby na 10 minut. Poté brambory vytáhneme. V misce smícháme zakysanou smetanu, sůl a uzenou papriku. Tuto směs vlijeme na brambory a důkladně promícháme. Dáme na dalších 5 minut péct. Poté brambory opět vytáhneme a znovu promícháme. Na brambory rozprostřeme nasolené ryby, které potřeme směsí olivového oleje s bylinkami. Na bylinkách nemusíme šetřit. Na každou rybu dáme 2 čtvrtky citronu. Poté do pekáčku ještě přihodíme česnek. Neloupeme ho, jen odkrojíme spodek. Pečeme, dokud brambory i ryby nebudou měkké (cca 20 minut).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty