Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chléb se švestkami a medem
Autor: neznámý
Datum přidání 24.08.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
80 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g špaldové mouky
  • 200g žitné mouky
  • 360 ml cca vody
  • 6 švestek 
  • 5 lžic otrub (např. kukuřičné)
  • 1 lžíce medu
  • 18g droždí
  • 1 lžička soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,79 g 61,21 g 1,82 g 1 269,95 kJ (303 kcal)
celkově 62,31 g 489,69 g 14,60 g 10 159,61 kJ (2426 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z odměřeného množství vlažné vody si část odlijeme do hrníčku ve kterém rozpustíme med. Mezitím si v misce smícháme všechny sypké suroviny, včetně vypeckovaných švestek pokrájených na čtvrtky. Není-li už sezóna švestek můžeme použít i sušené nesířené. Droždí nadrobíme doprostřed vytvořeného důlku v mouce, zalijeme vlažnou vodou a necháme rozpustit. Jakmile je droždí rozpuštěné, přilijeme vodu s medem a zbytek té čisté. Vše dobře uhněteme, přendáme do chlebové formy vyložené pečícím papírem a necháme hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi hodinu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty