Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chlupaté knedlíky se zelím a "uzeným" bez uzeného
Autor: neznámý
Datum přidání 18.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 150 - 200 g špaldové mouky
  • 1 vejce
  • sůl 
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g uzeného tempehu
  • 1/2 menšího hlávkového zelí
  • šťáva z citrónu
  • kmín
  • třtinový cukr

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,97 g 88,52 g 8,81 g 2 192,75 kJ (524 kcal)
celkově 63,88 g 354,07 g 35,23 g 8 771,00 kJ (2095 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno na struhadle. Slijeme z nich přebytečnou šťávu, posypeme moukou, přidáme vejce, sůl a důkladně promícháme. Lžicí tvoříme chlupaté knedlíky, které sázíme do vroucí osolené vody. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme (cca 5-10 minut podle velikosti), aby se knedlíky uvařily i zevnitř. Nejdříve si pro začátek raději vyzkoušíme uvařit jeden - dva knedlíky. Pokud by se nám během varu rozpadly, přidáme do těsta ještě trochu mouky. Dále si na olivovém oleji osmahneme cibulku na drobno pokrájenou, ke konci přidáme kostičky tempehu a společně prohřejeme. Zelí nakrájíme na drobné proužky, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a třtinový cukr. Dusíme do změknutí. Na závěr, když už vypneme vařič, přidáme citrónovou šťávu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty