Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chřestový chléb
Autor: lanvin
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 180 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 90 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7  ks  zeleného chřestu
  • 2.5 sklenice pšeničné mouky hladké
  • 1/2 sklenice špaldové mouky 
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce  olivového oleje
  • 250 -270 ml  teplé vody ( podle mouky)
  • 1/2 kostky droždí
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g strouhaného parmezánu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Chřest blanšírujeme ve vařící vodě tak, aby zůstal napůl tvrdý, 3 necháme na dekoraci, zbytek nakrájíme na kostičky.Ve sklenici s vodou rozmícháme kvasnice a necháme 5 minut. Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, vlijeme kvasnice, dobře propracujeme, přidáme sůl, olej a znovu dobře propracujeme. Pak přidáme nakrájený chřest, ořechy a polovinu strouhaného parmezánu. Z těsta uděláme kouli a necháme přikryté kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C. Z těsta uděláme bochánek, dáme na vymazaný plech, nahoru vtlačíme zbývající chřest a posypeme zbytkem sýra. Necháme 10 minut a pak dáme péct na 35-40 minut. Je dobré na prvních 15 minut přikrýt chleba např.alobalem.

Tipy na vylepšení

Můžeme použít i jiný sýr výraznější chuti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 26.09.2010 - 10:24

To si určitě upeču a potom napíšu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty