Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cibule plněná piniovými oříšky
Autor: lanvin
Datum přidání 24.09.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 velké krajíce tmavého chleba
  • 4 velké červené cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vrchovaté lžíce piniových oříšků
  • 200 g nakrájených žampionů
  • 4 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,73 g 29,77 g 22,27 g 1 461,18 kJ (349 kcal)
celkově 34,91 g 119,07 g 89,07 g 5 844,70 kJ (1396 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Chléb dáme do trouby, aby ztvrdnul a dal se nastrouhat. Z cibule odkrojíme vrchní a spodní část, dáme ji do hrnce s vařící vodou a vaříme až trochu změkne. Necháme vychladnout a vydlabeme vnitřek, aby se cibule dala naplnit. Na oleji orestujeme nakrájený česnek a nasekaný vnitřek z cibule. Přidáme nasekané oříšky a žampiony. Dusíme asi 5 minut. Směs promícháme s nastrouhaným chlebem a petrželkou. Dochutíme solí a pepřem. Cibuli touto směsí naplníme, zabalíme do alobalu, vršek necháme otevřený a pečeme v troubě 30-40 minut při 160°C.  

Tipy na vylepšení

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty