Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketové "bramboráky"
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 23.08.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 střední cukety
  • palička česneku
  • sůl
  • pepř
  • kurkuma
  • 1 hrst majoránky
  • 200 - 300 gr hladké mouky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Připravují se stejně jako bramboráky, jen je potřeba dát více mouky (množství je orientační) a nedělat tenké placky - cuketa se zcvrkne a z tenké placky zůstane mřížka. Pokud se těsto udělá z 1/2 brambory 1/2 cuketa, už je vše stejně jako u bramboráků a dají se dělat i tenké placičky a nemusí se dávat tolik mouky. Škrob z brambor stačí. Cukety jsem neloupal, jen jsem vyndal dužinu se semínky. Asi bych příště přidal ovesné vločky, aby se nemuselo dávat tolik mouky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 24.08.2014 - 18:45

Včera jsem dělala k večeři bramboráky z dýně, brambor a s pohankovou moukou a také držely krásně pohromadě i bez vejce. ;) A moc jsme si pochutnali! Chce to ještě kvalitnější pánev - vždy mi stačil pouze lupínek kokosového oleje..:)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty