Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 23.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 50 g uzeného tempehu
  • 6 žampiónů
  • 1 menší cuketa
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 farmářská vajíčka
  • špaldová mouka
  • provensálské koření
  • špetka muškátového oříšku
  • kudrnatá petrželka
  • trocha másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,59 g 16,98 g 5,80 g 650,49 kJ (155 kcal)
celkově 42,96 g 84,88 g 29,00 g 3 252,43 kJ (777 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce másla orestujeme cibulku, přidáme tempeh a na plátky pokrájené žampióny. Společně chvíli restujeme. Mrkev nastrouháme na jemno a cuketu na hrubo. Po krátké době přidáme k žampiónům a tepelně upravíme. Podle chuti okořeníme, přidáme sůl, muškátový oříšek a provensálské koření. Zeleninovou směs přesypeme do misky, přidáme vejce, špaldovou moukou a kudrnatou petrželku. Doředíme vodou a vytvoříme nádivkové těsto. Těsto přelijeme do předem máslem vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty