Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dalamánky
Autor: Viťa
Datum přidání 25.03.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 ml vlažné vody
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžička kmínu
  • 3 lžičky drceného lněného semínka
  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g žitné celozrnné mouky
  • 250 ml žitného kvasu
  • vejce na potření
  • kmín a hrubozrnná sůl na posypaní

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do mísy dáme všechny suroviny (první tekuté, potom sypké). Těsto pořádně propracujeme a necháme chvíli kynout. Asi 35 minut.Potom z těsta tvoříme dalamánky, které necháme na teplém místě kynout ještě dalších 15 minut.Troubu si předehřejeme na 180°C.Vykynuté dalamánky (asi 10 ks) pomažeme vajíčkem a posypeme solí a kmínem. Dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 25-30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty