Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Datlovo-pohankové hrudky
Autor: neznámý
Datum přidání 27.10.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohankových vloček
  • 100 g másla
  • 200 g datlí
  • 2 vejce
  • 5 lžic medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,64 g 18,91 g 6,53 g 565,59 kJ (135 kcal)
celkově 39,60 g 283,70 g 98,02 g 8 483,84 kJ (2026 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si v kastrůlku rozpustíme máslo, kterým přelijeme pohankové vločky a necháme chvíli odležet. Mezitím si datle pokrájíme na drobno a vejce promícháme s medem do rozpuštění, poté přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. Smícháme s pohankovými vločkami s máslem, přidáme datle a důkladně promícháme. Na plech vyskládáme vedle sebe hrudky a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty