Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drůbeží stehýnko se zelím
Autor: Lucka
Datum přidání 02.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • bílé i červené zelí
  • 1 kachní stehno (350g)
  • olivový olej
  • sůl

kdo chce může ještě přidat tvrdý salám (nebo slaninu/špek)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si vykostíme stehno, rozložíme a podle chuti osolíme, pak si na maso dáme bílé zelí a můžeme přidat osmahnutý tvrdý salám na pánvičce (jako méně zdravější ale chutnější varianta je slanina/špek), celé to srolujeme a upevníme do alobalu nebo folie. Takto to dám do vyhřáté trouby pouze na 70°C! V troubě to při průběžném a občasném otočení nechám alespoň 7 hodin, masíčko je nádherně šťavnaté a křehké, dobře propečené, hotové podáváme s červeným zelím, šťávou z výpeku a knedlíčky. ...... neuvěřitelně chutné:-)

Tipy na vylepšení

Jako zdravější variantu můžete zvolit krůtí maso. Během pečení  hlídáme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

vaclavsmetana | 24.06.2014 - 20:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nevím ale péct to 7hodin to mi přijde na mrhání času. To dřív chci pnu hlady

vaclavsmetana | 24.06.2014 - 20:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nevím ale péct to 7hodin to mi přijde na mrhání času. To dřív chci pnu hlady

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty