Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 02.12.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g dýně hokaido
  • 250g brambor
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička drceného kmínu
  • smetanu (sojovou)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,19 g 18,28 g 2,75 g 460,23 kJ (110 kcal)
celkově 15,96 g 91,38 g 13,73 g 2 301,13 kJ (550 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytou dýni hokaido opatrně rozkrojíme, vydlabeme semínka a oloupeme. Pokrájenou na větší kostičky vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a dáme na půl hodiny péct do trouby na 200 stupňů. Mezitím si na másle osmahneme cibulku, přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a brambory. Osolíme, přidáme kmín, bobkové listy a zalijeme horkou vodou (jen, aby byla zelenina celá pod vodou). Uvaříme doměkka. Bobkové listy vyjmeme a vše ostatní včetně upečené dýně nalijeme do robotu s noži a umixujeme v hladký krém. Vrátíme zpět do hrnce, jakmile polévku přivedeme k varu, vařič vypneme. Podle chuti ještě osolíme a rozředíme smetanou do požadované hustoty. Polévku dozdobíme podle chuti. Můžeme posypat opraženými ovesnými vločkami, semínky slunečnice či dýně. Můžeme použít třeba i bylinky jako je petrželka nebo libeček. Hodí se i na sucho opečené celozrnné pečivo.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty