Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Grilovaný lilek
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 450 g lilku
  • 200 g hlávkového salátu
  • 50 g parmazánu
  • 50 ml olivového oleje
  • 20 ml vinného bílého octa
  • 1 ČL grilovacího koření na zeleninu
  • 1 ČL soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,37 g 7,72 g 4,92 g 437,43 kJ (104 kcal)
celkově 25,49 g 30,87 g 19,70 g 1 749,70 kJ (418 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Omytý lilek nakrájíme na stejné, asi centimetr silné plátky. Z obou stran je lehce osolíme a nechám asi 15 minut odležet. Lilek takto vypotí šťávu, kterou otřeme papírovou utěrkou. Pak plátky potřeme olejem s kořením a solí a grilujeme z obou stran na mírném žáru. Lilek je totiž jemná zelenina a upečený připomíná chutí houby. Na talíř upravíme salát s dresinkem z oleje, octa a soli, poskládáme horký lilek a vše posypeme strouhaným sýrem. 

Tipy na vylepšení

Jako ozdobu můžeme upéci parmazánové křupiny. Stačí na nepřilnavou a dobře vyhřátou pánev nasypat proužek strouhaného sýra, počkat až se rozpustí a pak ho obratně, nejlépe silikonovou stěrkou obrátit. Pak krátce rozpéct z druhé strany, a dokud je teplý a tvárný, upravit do požadovaného tvaru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty