Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívový guláš s cizrnou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.02.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g cizrny
  • 1 větší trs hlívy
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Přes noc namočíme cizrnu. V hrnci rozpálíme sezamový olej a nadrobno pokrájenou cibulku necháme zesklovatět. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k cibulce. Chvíli společně restujeme. Poté přidáme třtinový cukr a necháme ho lehce zkaramelizovat. Dále poprášíme paprikou a mícháme na odstaveném ohni, dokud nám nepovolí barvu. V této chvíli přidáme drcený kmín, zcezenou cizrnu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Mezitím si v hrníčku promícháme rýžovou mouku s vodou a hlívu pokrájíme na malé kousky. Jakmile je cizrna téměř měkká, vlijeme záklechtku a osolíme. Za občasného míchání dovaříme. Sušenou majoránku promneme mezi prsty, aby se rozvoněla. Jakmile vypneme vařič ochutíme majoránkou a popřípadě dosolíme.

    Příběh receptu


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Sůl nad zlato

    Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

    Ořechová "másla"

    Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

    NutriScore pomocník nebo zlý pán?

    Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

    Další zajímavé recepty