Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hlívový guláš s pohankou
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Guláš:
  • 2 cibule
  • 3 střední brambory
  • 30 dkg hlívy
  • sůl
  • pepř
  • vývar
  • uzená paprika
  • olej
  • mouku na zahuštění (žitná, jemně mletá)
Pohanka:
  • 1 díl pohanky
  • 1,5 dílu vody
  • vegeta bez glutamátu
  • lžíce oleje

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji opečeme dozlatova nakrájenou cibulku. Poté zasypte paprikou a  chvilku opečte. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a hlívu. Zase chvíli opékejte. Poté zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte do změknutí brambor a hlívy. Poté dochuťte a zahustěte moukou. Pokud máte rádi maso, tak přidejte nakrájenou dobrou klobásku. Pohanku propláchněte teplou vodou. Poté dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte olej a trošku vegety (nemusí být, stačí sůl, ale mě přijde, že má pak pohanka lepší chuť). 3 minuty vařte a pak vypněte a nechte v zavřeném hrnci 30 minut dojít.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

alena.prchlikova@ | 19.03.2016 - 06:55

Moc dobré, jen bych radila tomu, kdo bude zahušťovat moukou, dát ji hned na začátku přípravy, před přidáním vývaru, podobně jako jíšku. Mouka se musí 20 minut vařit.

sharunka03 | 18.03.2016 - 21:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné jídlo, takové prosté a moc dobré. Určitě se k tomuto receptu ještě vrátím a ne jednou :-)

karča | 5.03.2012 - 17:14
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak jsem ho dělala podle svých možností a surovin a bomba! Cibulku na sádle, česnek, sladká paprika, mrkev na kolečka, hlíva, podusila, přidala rajský protlak, ochutila (bylinky, ume-ocet, pepř, sůl). Mňamka.

karča | 5.03.2012 - 17:14

ještě brambor do toho, pohanku nemám, jedla jen tak nebo s chlebem.

karča | 5.03.2012 - 17:14

...a zahustila Kuzu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty