Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Horalské bramboráčky
Autor: neznámý
Datum přidání 06.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Bramboráčky:
  • 1 kg brambor
  • 100 ml mléka
  • 100 g špaldové mouky
  • 2 ks vajec
  • 4 ks stroužku česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička himalájské soli
  • olivový olej na smažení
 
Na ozdobeni:
  • 200 g tvarohu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička pažitky
  • 1 lžička kudrnaté petrželky

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,48 g 44,07 g 6,29 g 1 308,10 kJ (312 kcal)
celkově 86,88 g 264,42 g 37,75 g 7 848,57 kJ (1875 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle do misky a přebytečnou šťávu vylijeme. Přidáme špaldovou mouku, horké mléko, vejce, prolisovaný česnek, kmín, osolíme a důkladně promícháme. Podle potřeby můžeme těsto zahustit moukou nebo rozředit mlékem či vejcem. Kapku olivového oleje rozetřeme papírovým ubrouskem na teflonové pánvi a bramboráčky smažíme po obou stranách dozlatova.  Mezitím než se nám všechny bramboráčky dosmaží, uděláme si směs na potření. V misce smícháme všechny ingredience, zamícháme a hotovou směsí potíráme hotové bramboráčky. 

Tipy na vylepšení

Bramboráčkové těsto můžeme upéci i v troubě.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty