Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hořčicová omáčka s pohankovými špalíčky
Autor: Frodik
Datum přidání 08.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g brambor uvařených ve slupce
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 30 g pohankových vloček
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce 
  • sůl

Omáčka:

  • 3-4 lžíce rýžové mouky hladké
  • 2 lžíce hořčice (jak kdo má rád)
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • ovesná smetana 
  • 1 lžíce másla
  • třtinový cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,76 g 68,48 g 10,94 g 1 791,14 kJ (428 kcal)
celkově 58,58 g 410,91 g 65,64 g 10 746,82 kJ (2567 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (vařím den předem). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Doprostřed nasypeme mouky, vločky, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Zpracované těsto rozdělíme na stejné dílky, z nich vyválíme válečky a nožem nakrájíme špalíčky. Vaříme ve vroucí a osolené vodě. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme. Hotové vyjmeme cedníkem a necháme odkapat přebytečnou vodu.  Z másla a mouky si vyrobíme zápražku. Máslo rozpustíme a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme hořčici, mírně osladíme a doředíme smetanou. Špalíčky podáváme s natvrdo uvařeným vajíčkem a hořčicovou omáčkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Januse | 8.09.2012 - 11:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Inspirovala jsem se částí receptu a udělala pouze pohankové špalíčky a byly naprosto luxusní, jemnější než klasické bramborové šišky. Hořčicovou omáčku určitě také brzy vyzkouším.

lenka.gavlasova@ | 8.09.2012 - 11:18
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný recept!! Trochu som musela improvizovať a miesto ovsenej smotany použiť sójový jogurt, ale výsledok stál za to. Sójový jogurt samotný nedoporučujem :)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty