Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachovo-pohanková kaše s bulgurovým karbanátkem
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Hrachová kaše:
  • 350g žlutého hrachu
  • 60g cca pohankových vloček
  • 6 bobkových listů
  • majoránka
  • sůl podle chuti

Karbanátek:

  • 3/4 hrníčku bulguru
  • 1/2 papriky
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek českého česneku
  • bylinky podle chuti (bazalka,...) 
  • špaldová mouka hladká
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Hrách namočíme alespoň na dvě hodiny předem. Zcedíme a uvaříme v nové vodě s bobkovými listy. Jakmile je hrách měkký bobkové listy vyndáme, přelijeme do robotu včetně vody. Přidáme sůl a majoránku. Umixujeme v hladkou kaši a na závěr vmícháme pohankové vločky. Na troše oleji osmahneme cibulku s paprikou, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Bulgur zalijeme jednou takovým množstvím vody a vaříme na mírném ohni do měkka asi 10 minut. Poté vařič vypneme a necháme dojít. Bulgur smícháme s cibulkou a paprikou, osolíme, přidáme bylinky a prolisovaný česnek. Dále vmícháme mouku a trochu vody. Vytvoříme karbanátkové těsto, mouky stačí málo jen tolik, aby bulgur držel pohromadě.Pánev potřeme slunečnicovým olejem a osmahneme po obou stranách malé karbanátky. Karbanátky můžeme i upéct v troubě na pečícím papíru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty